Schoonmaak & Onderhoud

Boucherouite – stofzuigen is een must!

Als je het Boucherouite vloerkleed net in huis hebt, adviseren wij je om het tapijt te stofzuigen. Ook al reinigen wij het tapijt van stof voordat wij het tapijt naar je op sturen. Er kunnen deeltjes in terecht komen tijdens de verzending. Zo weet je zeker dat er geen losse deeltjes meer in het tapijt zitten. Voor gezinnen met kruipende kinderen is dit erg belangrijk. Zolang je het met regelmaat en met zorg stofzuigt is het tapijt makkelijk in onderhoud. Berbertapijten staan er om bekend dat ze generatieslang mee gaan en dat ze zelfs in waarde stijgen hoe ouder het tapijt wordt. Zo ook de Boucherouite. Goed onderhoud is dus van belang.

Hoe reinig ik mijn wollen vloerkleed?

Om het hele vloerkleed te reinigen kun je het beste het kleed buiten in de tuin of op je balkon afspuiten of borstelen. Sop het vervolgens in met een spons en een mild reinigingsmiddel zoals shampoo of afwasmiddel. Daarna grondig afspoelen totdat alle zeep uit het vloerkleed is verdwenen. En dan zo snel mogelijk laten drogen in de zon of op de verwarming, want wol mag niet al te lang vochtig blijven. Stop de wollen kleden niet in de droger! Dat zou zo’n zonde zijn.

Verwijderen van vlekken

Behandel een vlek direct. Meestal lukt dat wel met azijn, verdund met water. Nooit schrobben want dan wrijf je de vlek juist in het kleed. Je kunt ook een droog tapijtschuim gebruiken. Kijk wel uit voor andere tapijtmiddelen. Deze zijn vaak te agressief en kunnen het kleed beschadigen.

Bij twijfel kun je het beste een professionele reiniger inschakelen of een stoomreiniger huren bij je plaatselijke bouwmarkt. Sommige vlekken zijn vrijwel niet zelf te verwijderen. Vooral vlekken van inkt, verf en ingetrokken wijn zijn heel hardnekkig dus let hierop.