Wie is Tara Loush?

Tara Loush komt van een oude klassieke Berberse naam ‘Taraloucht’. Tara Loush weerspiegelt de wijsheid, kracht en verbinding van de Marokkaanse Berberse vrouw. Middels de weverij worden van oudsher families bij elkaar gebracht om momenten en bepaalde gebruiken te vieren. Het gedachtegoed achter de motieven van de tapijten is dat het voorspoed brengt in de ruimte waar het wordt neergelegd of opgehangen. Om deze reden worden de tapijten met zorg en liefde geknoopt. Marokko is een ‘thuis’ voor Tara Loush. Ook al komt Tara Loush pas net om het hoekje kijken in de online lifestyle wereld, de Marokkaanse lifestyle met een vleugje ‘Europa’ is wat wij in en uitademen!


Waarin onderscheidt Tara Loush zich?

Uniekheid, variatie, prijs, duurzaamheid, de liefde voor de nomadische en Berberse cultuur, de kennis van de taal en verschillende culturen in Marokko zorgen ervoor dat Tara Loush zich onderscheidt. Tara Loush werd eigenlijk getriggerd te ontstaan doordat er torenhoge prijzen worden gevraagd voor Marokkaanse handgemaakte tapijten, kussens, decoratie etc. Dit is begrijpelijk, want vele eigenaren van boetiekjes of webshops kennen de taal en cultuur niet en zijn afhankelijk van een tussenpersoon. Doordat wij het Berbers en het Marokkaans Arabisch machtig zijn, een passie hebben voor de ambacht en creativiteit die Marokko te bieden heeft en zelf ook producten maken, denken en vinden wij oprecht dat wij een win-win situatie creëren. Een eerlijke prijs voor de koper en een eerlijke prijs voor de verkoper, dat is waar we naar streven. Tegelijkertijd willen wij ook producten aanbieden die uniek zijn. Alles wordt door Tara Loush zelf ingekocht, gemaakt of maken wij in samenwerking met Berberse vrouwen op het platteland of uit het Atlas-gebergte in Marokko.

 

Wat mag je verwachten van Tara Loush?

Kwaliteit, service en openheid. Niet alleen openheid over alle informatie die u wenst te weten, maar Tara Loush staat ook open voor ideeën en suggesties. Heb je een tapijt, een kussen of een ander woonitem in gedachte en kun je het nergens vinden? Vraag en vertel ons je idee. In de nabije toekomst willen wij de website uitbreiden met meer tapijten, woonaccessoires, gestoffeerde en customized meubels. Hiervoor zullen enkele reizen gemaakt worden naar Marokko en wellicht kunnen wij datgeen vinden en maken wat jij graag zou willen. Er is veel mogelijk, zo niet dan zeggen we dat gewoon tegen je. Simple as that!

 

Liefs,

Tara Loush